In november 2014 heeft Microsoft een nieuwe methode van het uitleveren van Office 365 in Open License. Deze methode is beduidend anders dan in het verleden. Enkele in het oog springende verschillen:

1. Alleen het e-mailadres dat gebruikt is als e-mailadres van de eindgebruiker krijgt een e-mail direct vanuit Microsoft om de keys te gaan activeren.
  2. Activatie gaat via een link in de ontvangen mail met een Organizational Account.
  3. Indien een Organizational Account nog niet aanwezig is moet een deze eerst aangemaakt worden (dit is een eenmalig actie per eindgebruiker).
  4. Bij vervolgbestellingen kan er dus gelijk vanuit de leverings e-mail geactiveerd worden.Met gebruikmaking van het licentie- en autorisatienummer wordt er met een Live ID/ Outlook.com ID/ Microsoft Account ingelogd op het VLSC en dien je de stappen te volgen om het Organizational Account aan te maken.

Hieronder twee handleidingen voor Office 365 activatie, kies degene die op uw situatie betrekking heeft.
(Kies Option A als u niet weet welke voor u van toepassing is.)